Szolgáltatások

ELKÖLTÖZTÜNK

Tisztelt Ügyfeleink!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy cégünk új telephelyre költözött.
Nagyobb bemutatóteremmel, szélesebb választékkal, több parkolási lehetőséggel állunk rendelkezésükre az alábbi címen:

VÍZGÉPÉSZETI BEMUTATÓTEREM
1039 Budapest, Batthyány u. 35/A.
(Külső-Szentendrei úton, szemben a KIPUFOGÓ KLINIKA-val)

Hétfőtől péntekig 8-17 óra között

Cégünk egy évtizede használja szakértelmét lakossági- és ipari szivattyús

vízgépészeti megoldások kivitelezésére.

 

Szolgáltatásaink:

Kútfúrás:

Kútfúró partnereink ajánlásával vagy bevonásával – országos szinten – vállaljuk kutak létesítését, engedélyeztetéstől a kivitelezésig. A kút átadása után kútfúró partnerünk részletes adatszolgáltatást nyújt a kút paramétereiről. Ennek alapján tudunk gépészetet ajánlani.

Kútgépészet, házi vízellátás:

A kútgépészet, az automata öntözőrendszer és a házi vízellátó rendszer legfontosabb részegysége a szivattyú. Jellegét tekintve lehet szárazbeépítésű vagy búvárszivattyú (mélykútszivattyú).

Nyomásfokozás:

Olyan helyeken, ahol a felhasználási célra nincs a közcsőben elegendő nyomás, ott nyomásfokozással lehet megoldani a problémát. A nyomásfokozás műszaki megoldását tekintve a házi vízellátáshoz hasonló rendszer.

Esővízhasznosítás:

Jelentős vízmennyiséget takaríthatnak meg a háztartások, vagy nagyobb vízfogyasztók egy jól megtervezett és kivitelezett esővízgyűjtő rendszerrel, és szivattyús vízellátó gépészettel.

Vízkeringetés:

Megtervezzük és kivitelezzük víz, ill. különböző folyadékok rendszerben történő keringetésének (fűtéskeringetés, ipari hűtővízrendszer …stb.) szivattyús megoldásait.

Szűrés-vízforgatás:

Igény esetén megtervezzük, kivitelezzük medencék, úszó- vagy kerti tavak szűrő-vízforgató gépészetét, fűtését, világítását, automatikus vegyszeradagolását, élményelemek látványos vízmennyiséggel történő megtáplálását.

Környezetvédelmi szivattyús rendszerek:

Környezetvédelmi víztisztító, kármentesítő rendszerekben – talajvízkutakból – mélykútszivattyúk nyomják a szennyezett vizet a tisztítóberendezésbe. A víztisztítási folyamatban is szivattyúk mozgatják a vizet egyik pontról a másikra. A tisztítási folyamat után szintén szivattyú juttatja el a tisztított vizet a szikkasztási pontokra.

Szolgáltatásainkról bővebb felvilágosítás és ingyenes tanácsadás itt!

 

Kútfúrás és kútgépészet

Kútfúrás és kútgépészetAz vízhasználat folyamatos drágulásának köszönhetően egyre többen fordulnak költséghatékonyabb megoldásokhoz, ha a kert öntözéséről és egyéb nagymennyiségű vízhasználatot igénylő tevékenységekről van szó. Az egyik legnépszerűbb választás a kútfúrás, amely néhány év alatt maximálisan megtérül tulajdonosa számára és csupán a megfelelő kútgépészeti kivitelezést igényli a rendszer.

A kútgépészet alapja a szivattyú, amely lehet szárazbeépítésű szivattyú, valamint mélykút szivattyú, melyek esetében mindig az igények és a műszaki paraméterek határozzák meg a választást. A másik fontos tényezője a megfelelően működő rendszernek a vezérlés, annak pontos beállítása és a megfelelő karbantartása. Ezzel a módszerrel teljes öntözőrendszerek vagy házi vízellátórendszerek hibátlanul és gazdaságosan működtethetőek.

Cégünk sok éves tapasztalatával és hibátlan szakmai tudással vállalja a kútfúrást követően a kútgépészeti rendszerek tervezését, és kivitelezését a kút paramétereinek megfelelően, hogy Ön hatékonyan csökkenthesse közüzemi kiadásait.

Részletes tájékoztatásért és bővebb információkért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és készséggel állunk rendelkezésére!

 

Esővíz hasznosítás előnyei

Manapság az egyre növekvő közüzemi kiadások egyik alapvető tényezője a vízfelhasználásból adódik, hiszen a tiszta víz előállítása egy hosszadalmas és költséges folyamat. Sokan döntenek az alternatív lehetőségek felkutatása mellett, mellyel nem csupán spórolhatnak, de a környezetkíméléshez is hozzájárulhatnak. Az esővíz hasznosítás napjainkban egy igen elterjedt és jól működő lehetőség, amely csupán egy egyszeri befektetéssel profi módon kiépített rendszer segítségével könnyedén megvalósítható, továbbá rövidtávon megtérülő megoldás.

Az esővíz hasznosítással otthoni és ipari igényeket is elláthatunk:

  • • Öntözőrendszerek: Magán kertek vízellátásra és ipari, valamint gazdasági körülmények között is egyformán hasznosítható megoldás.
  • • Ház vízellátása: A rendszer kifogástalanul kiépíthető annak megfelelően, hogy tisztálkodási, mosási és minden egyéb higiéniás igényt teljes körűen kiszolgáljon.
  • • Ivóvíz ellátás: Az esővíz hasznosítás segítségével az ivóvíz nagy százaléka előállítható.

Amennyiben szeretné környezetkímélő és gazdaságos rendszerrel megoldani a vízellátását különböző formában, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és kollégáink az igényeinek megfelelő esővíz hasznosító rendszerrel megvalósítják elképzeléseit!

 

Nyomásfokozó szivattyú a tűzoltás segítésére

Nyomásfokozó szivattyú a tűzoltás segítéséreA nyomásfokozó szivattyú működése abban áll, hogy olyan területeken, ahol kisebb a víznyomás, de egyszerre sok vízre van szükség, segítse ennek elérését. Ilyen lehet például a tűzoltóság, ahol tűz esetén hirtelen és gyorsan van szükség nagyobb mennyiségű vízre az oltási folyamatokhoz, de ez a közmű vízellátásából nem elegendő.

A nyomásfokozó szivattyú segít a megfelelő mennyiségű víz kinyerésében, a nyomás mértékének fokozásában. A függőleges tengelyű szivattyú a kisebb nyomáskülönbség mellett nagyobb emelőmagasságot biztosít, ha egy emeletes ház magasabb részének oltására van szükség, míg a vízszintes tengelyű szivattyú esetén nagyobb nyomáskülönbség mellett kisebb emelőmagasság érhető el. Ez alacsonyabb területek esetén alkalmazható oltásra.

Cégünk kiemelten fontosnak tartja a minőségi munkát így szivattyúink mind kifogástalanul működnek. Profi szakemberek foglalkoznak gyártásukkal, beépítésükkel, hogy Önnek éppen megfelelő legyen a szivattyú munkavégzése során. Ha kérdése, vagy észrevétele van, keressen fel minket!

 

Medencék szűrő és vízforgató rendszere

Medencék szűrő és vízforgató rendszereA jó idő és a fürdő szezon beköszöntével sokan döntenek úgy, hogy otthoni kényelmük érdekében beruháznak egy saját medencére, hogy elviselhetőbbé tegyék a meleg nyári napokat, azonban a teljes rendszer kiépítése bonyolult és összetett feladat. Az élvezetes fürdőzés elengedhetetlen alapfeltétele a medence vizének tisztasága, amelyhez szükséges egy tökéletesen illeszkedő szűrőberendezés és szivattyú.

A medencék szűrőberendezésének elsődleges feladata, hogy a vízben található és a felszínen úszó szennyeződéseket kiürítse, amit akkor tud maximálisan ellátni a rendszer, amennyiben a szivattyú teljesítménye optimális a medence térfogatához. Továbbá sokan döntenek úgy, hogy a szezon meghosszabbításának érdekében fűtik a vizet, azaz léteznek olyan szűrő és forgató berendezések, melyek hőcserélővel, fűtési keringető szivattyúval és a hozzá tartozó vezérléssel rendelkeznek. A szivattyúk kiválasztásánál fontos a motor áramfelvétele, üzemi feszültsége, illetve teljesítménye is, melyekhez kérje szakértő tanácsát!

Tekintse meg weboldalunk információit és forduljon hozzánk bizalommal medencék szűrő és vízforgató rendszerének kiválasztásával és kivitelezésével kapcsolatban az igényeknek megfelelően! Keressen minket elérhetőségeinken és kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

 

Szivattyú karbantartás profikkal

Szivattyú karbantartás profikkalA szivattyú karbantartása legalább olyan fontos dolog, mint a berendezés rendszeres szervizelése. A karbantartás azért nagy jelentőségű, mert jelentősen hozzájárul a szivattyú jó állapotának megőrzéséhez.

Ha nem hanyagolja el a rendszeres karbantartást, akkor nemcsak időt, de pénzt és felesleges bosszúságot is megspórol, hiszen nem kell munkaleállással számolnia. Előzze meg a nagyobb problémákat és hívjon minket, ha szivattyúról van szó!

Vállaljuk ipari, lakossági és kerti, különböző teljesítményű szivattyúk karbantartását is. Szerelőink precízen dolgoznak, minden részletre odafigyelnek, gyorsan és hatékonyan végzik munkájukat. A szivattyúkkal való foglalkozás számunkra nem csupán egy elvégzendő feladat, de élethivatás is, ezért a nálunk dolgozó szakemberek mindegyike teljes biztonsággal kezel bármilyen típusú szivattyút.

Keressen minket bizalommal, bármikor, ha minőségi munkára és azonnali megoldásra van szüksége! Hívjon minket elérhetőségeinken és bízza ránk szivattyúja karbantartását!

 

Víztisztító rendszerek: A kútvíz tisztítása

Víztisztító rendszerek: A kútvíz tisztításaA víz életünk alapja, amely nélkül felborul szervezetünk egyensúlya, leromlik egészségi állapotunk, ezért elengedhetetlen, hogy a testünk számára szükséges vízmennyiséghez jussunk nap, mint nap. Továbbá a mai kulturális és higiéniai szokásoknak megfelelően a tisztálkodás és a környezetünk tisztántartása érdekében is fontos szükségletünk. Napjainkban a környezetvédelmi és energiatakarékossági szempontok kiemelten fontos szerepet töltenek be életünkben, ezért számos innovatív lehetőség kínálkozik a tiszta víz előállítása során is.

A kútvízhasznosítás manapság elterjedt és széles körben alkalmazott módszer, mely során tiszta ivóvizet és további eljárások során fűtési és használati meleg vizet is előállíthatunk a költségeink és az energiafogyasztás minimalizálásával, melyhez elsősorban egy korszerű víztisztító rendszerre van szükségünk. A víztisztító rendszerek működése során szükséges a szennyezettvíz kiemelésére alkalmas szivattyúrendszer kiépítése, melynek köszönhetően minőségi és hosszú távon is jól működő víz előállítási rendszer építhetünk ki.

Korszerű és minőségi víztisztító rendszerek tervezésért és kiépítéséért tekintse meg weboldalunk információit, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

 

Tanácsok szivattyú telepítéséhez

Tanácsok szivattyú telepítéséhezSzeretne néhány hasznos tanácsot kapni azzal kapcsolatosan, hogyan is üzemelje be szivattyúját? Ahhoz, hogy a szivattyú maradéktalanul képes legyen betölteni a funkcióját, olyan alapvető dolgokkal kell kezdenünk, mint a szívó és a nyomóoldal beállításai.

A szivattyú szívóoldalának kialakításakor akkor spórolunk meg sok bosszúságot magunknak, ha egyszerű vezetékeket használunk, kerüljük a fölöslegesen kacskaringós csöveket. Ehhez minél közelebb kell elhelyezni a szivattyúzandó közeghez és kerülni kell a fölösleges irányváltásokat.

Érdemes olyan nagy teljesítményű szivattyút választani, mely ellenálló a szennyeződésekkel szemben és nem feltétlenül szükséges hozzá szűrő, mert az rontja a szívó hatást.

A nyomóoldalnál már sokkal könnyebb dolgunk van, hiszen itt nincsenek ilyen szigorú megkötések. Azonban érdemes nem túlságosan leszűkíteni a csöveket, mert ez akadályozza az áramlást.

További tanácsokért és szivattyúkkal kapcsolatos kérdéseivel, igényeivel keressen fel minket bizalommal!

 

Kerti szivattyúk választása

Kerti szivattyúk választásaA felszíni kerti szivattyúk a felszínre vannak telepítve, így nem szabad, hogy a berendezés akár kis része is vízben álljon. Fontos odafigyelnünk arra, hogy a berendezés megfelelően védve legyen az időjárás változásaitól, a nagyobb viharoktól, esőzésektől, csapadéktól. A számunkra lényeges folyadékmennyiséget a szerkezet egy szívócsövön keresztül juttatja el a megfelelő helyre, amit öntözni szeretnénk.

A szivattyú helyes telepítése során fontos ügyelnünk arra, hogy olyan szívócső legyen csatlakoztatva kerti szivattyúnkhoz, melynek a vége lábszeleppel van ellátva, így a víz akkor is a csőben marad, amikor épp nem működtetjük a szerkezetet. A szívócső kiválasztásakor arra is figyelnünk kell, hogy merev falú és bordázott legyen, így nagyobb szívóhatás esetén nem lapítja össze a csövet és nem zárja el a folyadék útját.

Ha Ön is szeretne kerti szivattyút udvarára, keressen fel minket szivattyúk telepítéséért! Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

 

Modern fűtéskeringetési rendszerek kiépítése

Modern fűtéskeringetési rendszerek kiépítéseA mai egyre növekvő közüzemi költségek és a környezetvédelmi szempontok következtében egyre gyakoribb, hogy az egyes háztartások, társasházak és ipari létesítmények az alternatív energia felhasználás mellett döntenek, amely számos területre kiterjedhet és gazdaságos, hosszú távon is megtérülő megoldást kínálnak.

A fűtésrendszerek modernizálása során a megújuló energiaforrások alkalmazása és az újrahasznosítás lehetőségei számos tekintetben praktikus és innovatív megoldásnak bizonyulnak. A modern fűtési rendszerekhez előállított meleg víz keringetésére azonban az erre célra kifejlesztett minőségi és innovatív keringető rendszerre van szükség korszerű szivattyú- és vezérlési berendezésekkel, hogy otthonunkban és életterünkön kellemes légkört teremthessünk költséghatékony, környezetbarát megoldásokkal.

Válasszon Ön is modern fűtési rendszert és a fűtéskeringetés kiépítéséért tekintse meg további információinkat, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

 

Hatékony szivattyúzás elárasztott területeken

Hatékony szivattyúzás elárasztott területekenSajnálatos módon számos háztulajdonossal megeshet, hogy egy csőtörés következtében nagy mennyiségű víz árasztja el a kertet és egyéb területeket a ház körül, valamint a különféle folyóvizek környékén élőknek rendszeres problémát okoz a vízbetörés, árvíz vagy a belvíz.

Az elárasztott kert és esetleg házrészek igen nagy káresemények, melyek nem csupán számos bosszúsággal, de komoly anyagi károkkal is járhatnak, melyek esetében fontos, hogy gyors és hatékony megoldást találjunk.

A nagy mennyiségű víz okozta természeti, illetve szerkezeti károk megelőzésére és megoldására a minőségi és korszerű szivattyúrendszerek megbízható, hatékony megoldást biztosítanak, melynek következtében érdemes minden lehetőségre időben felkészülni. A különféle innovatív szivattyú berendezések széles piaci kínálatából igényeinknek megfelelően válogathatunk, valamint kombinálhatjuk őket más szivattyú- vagy vízellátórendszerekkel.

Minőségi kertszivattyúzásra alkalmas berendezésekért és egyéb szolgáltatásokért tekintse meg weboldalunk bővebb információit, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

 

Kútfúrással a hatékony vízhasználatért!

Kútfúrással a hatékony vízhasználatért!A kerti kutak manapság nagy népszerűségre tettek szert, nem hiába! Évente tízezreket spórolhatunk, ha magunk is saját kerti kút mellett döntünk!

Maga a kútfúrás a kert egy tetszőlegesen kiválasztott pontján történik, mégpedig egy fúróműszer segítségével. A kút mélysége néhány alapvető szemponttól függ, tehát tudnunk kell, hogy a kútból nyert vizet pontosan mire is fogjuk használni. Amennyiben a kertünket szeretnénk vízzel ellátni, elég egy nem túl mély kút is, hiszen akkor csak a talajvizet használjuk. Más esetben, ha háztartási célra szeretnénk használni a vizet, akkor mélyebb kút kivitelezése célszerű, mert ez esetben, a tisztább víz kinyerésének érdekében, rétegvízre is szükségünk lesz.

Egy saját, modern kialakítású kerti kúttal sok pénzt megspórolhatunk, mely az évek alatt jelentős összeggé növekedhet.

Ha elérkezettnek látja az időt egy saját kúthoz, a legjobb helyen jár! Keressen bennünket még ma, tapasztalt csapatunk rendelkezésére áll kútfúrással kapcsolatos kérdésekben!

 

Hogyan működik a szivattyú?

Hogyan működik a szivattyú?Rövid ismertetőnk azokhoz szól, akik többet szeretnének megtudni a szivattyúkról, vagy csak tisztában szeretnének lenni szivattyú vásárlásakor, hogy mivel is van dolguk. Nem térünk ki minden apró paraméterre, csupán a szerkezet működési elvét szeretnénk ismertetni.

A legelterjedtebb működési elv a centrifugális szivattyú elve. Nagyon leegyszerűsítve működése a következők szerint történik: adott egy elektromosan vagy más módon meghajtott forgó mozgást létrehozó motor, ezzel kell nekünk különböző folyadékokat szállítani gazdaságos módon. Erre megoldás az örvényszivattyú elve, melyet valóban egy örvény mozgásához lehet hasonlítani.

A szivattyú szívó csatlakozásán a berendezésbe belépő folyadékot a motor forgó mozgásába örvénylő mozgásba hozza, ezáltal a folyadék átáramlik a szivattyún. Az örvénylést a motor tengelyére szerelt alkatrész, a járókerék (vagy lapátkerék) szolgáltatja. Ez a szerkezet a szivattyú tengelyével párhuzamosan, annak végén áramoltatja keresztül a folyadékot, majd a folyadék a tengelyre merőleges irányba távozik megnövekedett mozgási energiával a szivattyú nyomócsonkján keresztül.

A működési elv alkalmazása a házi felhasználástól a nagy teljesítményű, akár másodpercenkénti százliteres nagyságrendű folyadékszállító kapacitásig terjedhet.

Természetesen ezen kívül még rengeteg kérdés merülhet fel szivattyúkkal kapcsolatban, melyekre készséggel válaszolunk Önnek elérhetőségeinken!

 

Miért hasznosítsuk az esővizet?

Miért hasznosítsuk az esővizet?A környezetben előforduló természetes anyagok újrafelhasználása manapság egyre népszerűbb a háztartásokban. Az egyik ilyen hasznos ás gazdaságos felhasználás az esővíz újrahasznosítása.

Az esővíz hasznosításával akár 50 százaléknyi ivóvizet is nyerhetünk. Ez egy igen kecsegtető adat, hiszen a mai világban egyre emelkednek a vízdíjak, amik újabb és újabb fizetési kötelezettséggel járnak. Ám ha beszerzünk egy csapadék-hasznosító berendezést ennek ára akár 5-8 év alatt megtérül. Vannak olyan országok, ahol az esővíz hasznosítását önkormányzatok is támogatják, és arra bíztatják a lakosokat, hogy minél többen építsenek saját háztartásukba is ilyen berendezéseket. Az esővizet sok tevékenységre felhasználhatjuk, mosásra, takarításra, illetve a kert locsolására is. Az esővíz hasznosító berendezések abszolút megbízhatóak és kiváló minőségű vizet állítanak elő. További pozitív hatása, hogy a környezetünket is óvjuk vele, a víz nem a csatornákat terheli.

Ha Ön is szeretne környezettudatosan élni, és szeretné az esővizet saját célra fordítani, keressen minket bizalommal, szakértőink segítenek Önnek!

 

Hogyan válasszunk szivattyút?

Hogyan válasszunk szivattyút?Ha már biztosak vagyunk benne, hogy fúrt kútból szeretnénk megoldani házunk vagy öntözőrendszerünk vízellátását, akkor érdemes végiggondolnunk, hogy körülményeinket, szükségleteinket figyelembe véve, milyen szivattyú lesz megfelelő számunkra.

Néhány szempont, amit érdemes szem előtt tartani:

  • • Szivattyúvásárláskor nagyon fontos a használat mértékének kérdése. Ha rövid idő alatt nagy mennyiségű folyadékot kell megmozgatni, akkor válasszunk erőteljesebb gépet, akár 1000l/perc szállítási sebességgel, míg ha állandóan működő rendszert üzemeltetünk, akkor elég a 100l/perces teljesítmény is.
  • • Az szivattyú alkalmazási területére is érdemes figyelni. Vázra szerelt helyett szoros csatolású szivattyúra lesz szükség például zárt helyeknél, míg egy gépteremben a vázra szerelt ideálisabb lehet, ha elég hely áll a rendelkezésére.
  • • Az emelési magasságról sem szabad megfeledkeznünk. Kültéri alkalmazáskor nagyobb üzemekben akár 20-30 méteres szívómélységre is szükség lehet, hogy a folyadékokat az egyik helyről a másikra eljuttassuk, viszont akár az 1 méteres szívómélység is megfelelő, ha ház körüli munkákról, kisebb műhelyek vízellátásáról van szó.
  • • A szivattyú mérete is lényeges lehet, ha például szűk helyre szánnánk egy nagy teljesítményű darabot. Ilyenkor egy függőleges tengelyű típus megoldhatja a problémát.

Természetesen sok más tényező is fontos lehet, ami egyénileg van jelen. Ha kérdése van szivattyúvásárlással kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal!

 

Amit tudni érdemes az önfelszívó szivattyúról

Amit tudni érdemes az önfelszívó szivattyúrólA napjainkban használatos szivattyúk jelentős része önfelszívó szivattyú. Három típusa létezik: JET (ejektoros), normál szívású centrifugálszivattyú és oldalcsatornás önfelszívó szivattyú.

A szivattyúkról pár szót:
A JET szivattyúk nagyobb teljesítményűek a hagyományos önfelszívó szivattyúknál, akár kilenc méterről is képesek vizet felszívni.
A hagyományos önfelszívó szivattyú alapvetően hét méterről képest felszíni a vizet. Ha a szívócsőben vákuum lenne, akkor tíz méter lenne ez az érték, de a könyökök, idomok, a cső belső fala és a súrlódási tényező miatti ellenállásnak köszönhetően ez lecsökken hét méterre. Ha ennél mélyebbről próbálnánk vizet szerezni, az tönkre teheti a szivattyút.
Ha beépítünk egy visszacsapó szelepet a szívócsőbe, energiát takaríthatunk meg, ugyanis ez megakadályozza, hogy a víz visszafolyjon a szivattyú kikapcsolásakor.

Ha szivattyúra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! Spórolja meg az idegeskedést, kérje szakértő munkatársaink tanácsát a szivattyú típusát illetően!

 

Kerti tavak szűrő rendszere

Kerti tavak szűrő rendszereA kerti tó vize nagyfokú odafigyelést és gondozást igényel. De mindez megéri! Ugyanis nincs annál szebb, mint mikor leülünk kerti tavunk mellé és csodáljuk az élővilágát.

A vízinövények, halak életterét kényes egyensúly jellemzi, melyre fokozottan oda kell figyelni. A növényi részek folyamatosan bomlanak és ez káros anyagokat eredményez. Ez a halak kiválasztására is érvényes. Nem mellesleg az időjárás változása is megviseli a kerti tó élővilágát.

Fontos tehát odafigyelni a kerti tavak halainak és növényeinek egészségére!

Ebben nagy segítséget nyújtanak a kerti tó szűrő rendszereink, melyek megakadályozzák a káros anyagok terjedését, tisztítanak, és lebontó folyamatokat végeznek, így a tó élővilága zavartalan lesz és vize megtisztul.

Kerti tó szűrő választásakor fontos figyelembe venni, hogy ahány m2-es a kerti tó, annyi m2 víz szűrésére megfelelő kerti tó szűrő rendszert válasszunk. Amennyiben halakat is tartunk a tóban, abban az esetben, dupla akkora m2-es kerti tó szűrő rendszer szükséges.

Amennyiben segítségre van szüksége a kerti tó vizének rendben tartásában, forduljon bizalommal szakértő kollégáinkhoz!

 

Éljen tudatosan, óvja környezetét!

Éljen tudatosan, óvja környezetét!A vízhasználat mindennapjaink szerves részét képezi, hiszen víz nélkül számos, rutinfeladatnak minősülő tevékenységet nem tudnánk elvégezni, így például főzni, tisztálkodni, vagy éppen mosogatni, és takarítani is nehézkes lenne.

A víz használatáért azonban súlyos összegeket kell fizetnünk, nem is beszélve arról, hogy a Föld erőforrásait is merítjük, ha meggondolatlanul pazaroljuk a különböző természeti forrásokat. A legtöbben, akik már felismerték ezt, és törődnek is bolygónk, valamint unokáink jövőjével, folyamatosan keresik azokat a megoldásokat, melyekkel gátat szabhatnak a pazarlásnak és mellette még az anyagiakat tekintve is jól járnak.

Az egyik ilyen lehetőség például az esővíz hasznosítás. Ezzel a módszerrel nem kell fölöslegesen csapvizet engednünk, vagy a kútból vizet húznunk azokhoz a tevékenységekhez, melyekhez az esővíz is tökéletes, ilyen a locsolás, takarítás, de akár nyaralókba kerti zuhanyhoz is felhasználható. A kútfúrás szintén energiát takaríthat meg egy háztartás számára, hiszen a fenti tevékenységekhez nem kell meleg vizet pazarolnunk.

Keressen minket bizalommal, és vegye igénybe szolgáltatásainkat, legyen szó kútfúrásról vagy esővíz hasznosításról!

 

Ha pince van, szivattyú is legyen!

Ha pince van, szivattyú is legyen!Az időjárási szélsőségek ma már nem meglepőek. Mégis sok embert váratlanul érnek a természeti csapások, az előrejelzések ellenére is. Sajnos a nagy felhőszakadások és a heves esőzések után gyakori kép lehet, a szivattyúzó tűzoltóautó látványa, nem csak a vízelvezetőknél, hanem sajnos a pincékben is.

Előfordul, hogy olyan mennyiségű csapadék esik le rövid idő leforgása alatt, hogy azt a környező vízelvezetők és csatornák nem győzik. Az egyedi kialakításoktól függetlenül, több okból kifolyólag előfordulhat, hogy elönti a víz a pincénket. Ilyenkor mindenki menti a menthetőt, de a víz vödörrel való kihordása nem túl eredményes. Ilyenkor az egyetlen megoldás: a szivattyú.

Egy megfelelő teljesítményű szivattyú már a baj első jeleinél jól jöhet, amikor látjuk, hogy a pince előtti lefolyó megtelik, az utcán lévő csatorna/árok megtelt. Akár megelőzésképpen, akár a baj bekövetkeztével, a szivattyú megmentheti a pincénket a teljes elázástól.

A szivattyú elengedhetetlen kellék valamennyi családi házban. Tájékozódjon weboldalunkon, kérjen bátran szakmai segítséget, és óvja otthonát!

 

Amit a merülőszivattyúkról tudni érdemes

Amit a merülőszivattyúkról tudni érdemesA merülőszivattyúk, ahogyan a nevükben is benne foglaltatik, képesek a víz alá merülni és így a víz által elárasztott területeken, a mélyben megkezdeni a víz kiszivattyúzását. A merülőszivattyúk elektromos szivattyúk, az elektromos részeket egy vízhatlan ház védi a vízzel történő érintkezéstől. A merülőszivattyúkon nincsen szívócsonk, csak vízbevezető rácsozat, ami biztosítja, hogy a víz alatt ne kerüljenek a gépezetbe idegen testek.

Munka közben a szivattyú a mélyről felfelé nyomja a kiszippantott vizet. A berendezés teljesítményétől függően a szivattyú szállítómagassága lehet 6, 11, de akár 40 méter is. A szivattyú szállítási karakterisztikája megmutatja, hogy a szivattyú mekkora magasságban mennyi vizet képes szállítani és ezt mennyi idő alatt képes teljesíteni.

A merülőszivattyúk teljesítménytől függően hasznosíthatóak magáncélokra is, így például az egyszerűbb modellek alkalmasak házak pincéjének, alagsorok víztelenítésére. A komolyabb merülőszivattyúk már szennyvízszivattyúk, ezek képesek a törmelékkel terhelt vizet is kiemelni az adott területről.

Forduljon hozzánk bizalommal és tudjon meg többet szolgáltatásainkról, vagy szerezze be a szükséges berendezéseket tőlünk!

 

Készüljön fel a heves esőzésekre!

Készüljön fel a heves esőzésekre! Hazánkban egyre több esőzés volt az elmúlt időszakban. Szennyvízcsatornáink ezért könnyedén megtelnek esővízzel, és muszáj gondoskodnunk a megfelelő szivattyúztatásról a dugulások és egyéb károk elkerülése miatt.

Ehhez profi szivattyúberendezésre van szükségünk, ugyanis ha egy régebbi, kisebb teljesítményű szivattyú áll csak rendelkezésünkre, a mostani esőzések során ez nem biztos, hogy elegendőnek bizonyul majd.

Ezen kívül az esőzés a kültéri medencéit is megtöltheti vízzel, amit még a jó idő előtt érdemes eltávolítania. Egy medence tisztítását időben el kell kezdeni, valamint a különösen csapadékos időszakokban rendkívül sok baktérium és alga telepedhet meg a medence burkolatán.

Kertjét, növényeit, virágait is veszélyeztetheti az állandó csapadék, ezért sem árt, ha felszereli kertjét egy profi szivattyúberendezéssel. Biztos Ön is tapasztalta már, hogy a pázsiton hatalmas tócsákban áll az eső. Ez rendkívül feláztathatja a talajt, ami a gyönyörű kert rovására mehet.

Vásároljon Ön is tőlünk szivattyúberendezést, és előzze meg az esővíz okozta károkat kertjében!

 

Néhány szó a szárazbeépítésű szivattyúkról

eladoszivattyu.hu_16.junA szárazbeépítésű szivattyú nevét onnan kapta, hogy a „nedvesített részek”, tehát amelyek a közeggel érintkező alkatrészek, el vannak választva a motortól. Felszíni beépítésre alkalmas szivattyúk, amelyek közül korábban a centrifugál szivattyúk voltak a legnépszerűbbek.

Ezek 6-6,5 méter mélységig voltak képesek vizet termelni a kutakból. Ám ma már a szárazbeépítésű szivattyúk nagy többsége úgynevezett önfelszívó szivattyú, amelyek már 8-9 méterig is képesek termelni, a jet rendszernek köszönhetően. Mielőtt nekifognánk a beépítésnek, az első használat előtt a jet rendszerű szivattyút, valamint a hozzá tartozó szívócsövet fel kell tölteni vízzel.

Az Ön kútja esetében is jellemző a gázos víz problémája? Intsen búcsút a gondoknak, ugyanis ezeknek a szivattyúknak ez sem jelent akadályt, ellentétben a régebbi típusú, centrifugál szivattyúkkal.

Szeretné kerti kútjának előnyeit minél jobban kihasználni? Esetleg a szivattyú berendezés modernizálásán gondolkodik? Válasszon minket, és tapasztalja meg a korszerű szárazbeépítésű szivattyú hatékonyságát!

 

Miért vesszen kárba a természet ajándéka?

34601858 - a water butt in a garden against a red brick wallÉrdekes, miként figyelhető meg a természet éltető és pusztító oldala is. Míg egyszer ad, máskor elvesz. Egyik ilyen ajándéka az eső is, mely bizonyos esetekben nélkülözhetetlennek bizonyul! Míg hajdanán természetes volt, hogy az időjárási jelenségeket az emberiség a javára igyekezett fordítani, addig ez manapság egyre ritkább! Pedig egy megfelelő esővízgyűjtő- és szivattyú rendszerrel nem csak energia, hanem pénz is megtakarítható!

Az esővízgyűjtő- és szivattyú rendszer nem csak magánházak esetében tehet jó szolgálatot a kert öntözésében és gondozásában, de akár egy termőföldön is kiváló megoldást jelenthet az öntözési költségek csökkentésében!

Miért hagyná kárba veszni azt, amit a természet ingyen ad? Építtessen Ön is esővízgyűjtő- és szivattyú rendszert udvarába vagy földjére, és fordítsa előnyére az időjárást! Spóroljon az öntözési költségeken a segítségünkkel, és tegye könnyebbé a növények gondozását egy egyszerű megoldással! Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken!

 

Hogyan üzemeljük be az önfelszívó szivattyút?

önfelszívó szivattyúAz önfelszívó szivattyú nagy szolgálatot tesz a ház körüli feladatok ellátásában, ezzel segítve a kertek öntözését is. Ahhoz azonban, hogy megfelelően és sokáig élvezhessük előnyeit, fontos nagy hangsúlyt fektetni a beüzemelésére.

Az önfelszívó szivattyú beüzemelése során az a kívánt vízszint felett van, illetve magában a szivattyúban és a szívótömlőben levegő helyezkedik el. Mindez ellentétes egy másik fajta szivattyú rendszerrel, a merülő motoros búvárszivattyúkkal. Az önfelszívó szivattyú működése során folyamatosan kiszorítja a levegőt és a folyamatos víz áramlásáról is gondoskodik, amit a mélyből szív fel.

A szivattyú beszerelése után a szivattyúházat és a szívótömlőt töltsük fel vízzel. Ezt követően működtessük a szivattyút, így a felesleges légbuborékok eltávoznak a rendszerből. A buborékok távozását az jelzi, ha csendesebben működik a szerkezet. Érdemes továbbá lábszelepet építeni a szívótömlőbe, hiszen ez segíti a vizet egy irányba áramoltatni, és a szennyeződésektől is véd.

Forduljon hozzánk bizalommal, ha kérdése merült fel és válassza kiváló minőségű önfelszívó szivattyúnkat!

 

A szivattyúk meghibásodásának okairól bővebben

A szivattyúk meghibásodásának okairól bővebbenA szivattyú megléte nagy segítség, hiszen kiveszi a részét, nem csupán a kerti növények gondozásából, de a háztartás vízellátását is képes lehet biztosítani. Előfordulhat azonban, hogy a szivattyú működésében hiba lép fel. Ilyenkor nem árt tisztában lenni a lehetséges okokkal, hogy minél előbb a végére járhassunk a dolognak és a szivattyú újra működőképes lehessen.

Lehetséges, hogy azt tapasztaljuk, hogy a szivattyú nem kap vizet. A szívóoldal egyszerűen nem tudja felvenni a vizet és a vízellátás megszűnik. Ezt úgy is nevezik, hogy a szivattyú szárazon jár. Ennek egy másik esete, amikor a szivattyú nem képes lehűlni, a bent maradó vizet a berendezés felmelegíti. Ez megfelelő, felkészült karbantartás híján oda vezethet, hogy a szivattyú alkatrészei tönkremehetnek, a melegtől deformálódhatnak.Egy másik lehetőség, hogy a szivattyú bevizesedik, elfagy. Ez akkor következik be, ha készülék nincsen megfelelően és szakszerűen téliesítve, védett helyre telepítve. Száraz helyet igényel, ahol nem tud kicsapódni a pára.

Megbízható szivattyúra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot és rendelje meg a kiválasztott modellt!

 

Szivattyús rendszerekkel a környezetvédelemért

Szivattyús rendszerekkel a környezetvédelemértNapjaink környezetvédelmében egyre nagyobb problémát jelent a vízszennyezés: a talajvizek, rétegvizek és egyéb ivóvizek szennyezettsége közvetlenül veszélyezteti a talaj, a növényzet állapotát, a természetes környezet épségét.

A városok, ipari régiók egyre nagyobb térnyerése következtében a sűrűn lakott területek növekvő veszélynek vannak kitéve. Az ipari területek szennyező anyagai a nagyobb városok vonzáskörzetében lévő falvak kertjeire eső formájában hullik, majd ott a talajba, a talajvízbe jut. Ezekben a falvakban – a környezetkímélés és a vezetékes víz magas ára miatt – sokan kutakból szerzik a mindennapi élethez szükséges vizet, ám a kutak vízébe a talajvízből könnyen szivároghatnak káros anyagok.

Otthona vizeinek megóvásáért és a környezetvédelem érdekében vásároljon mélykútszivattyút, mely környezetvédelmi szivattyúrendszerek részeként segít kiszűrni a vízből a káros anyagokat, így képes környezetének vizeit tisztán tartani, az Ön és családja egészsége érdekében.

Bővebb információkért érdeklődjön elérhetőségeinken, készséggel válaszolunk kérdéseire eladó szivattyúinkkal kapcsolatban!

 

A szivattyú karbantartása a téli hónapokban

A szivattyú karbantartása a téli hónapokbanFontos, hogy a szivattyúkat felkészítsük a hideg téli hónapokra, a fagyra. A téli karbantartáshoz nincs szükség szakemberre, ám fontos, hogy megfogadjon néhány tanácsot, hogy készüléke később is tökéletesen működőképes legyen.

A lényeg, hogy a csövekben ne legyen víz! A téli hidegben a szivattyú csöveiben megfagy a víz, és ez könnyen szétrepesztheti a szerkezetét. A berendezés elhelyezésére a legmegfelelőbb egy fagymentes terület, persze nem kell meleg legyen, de óvjuk a közvetlen hidegtől, ugyanis a szivattyúk alkatrészei rendkívül sérülékenyek.

A téli hónapok alatt semmiképp sem szabad a berendezést a kútban hagyni, ugyanis egy nagyobb fagy beálltakor a kút vize is képes befagyni. A megfagyott víz pedig a szivattyú részleges, vagy akár teljes meghibásodásához is vezethet, melynek javítása igen magas költségekkel járhat.

Készüljön Ön is a télre, keressen a szivattyúberendezések számára fagymentes, száraz helyet, hogy tavasszal gond nélkül használni tudja azokat! Ha vásárolna, bátran nézzen körül eladó szivattyúink kínálatában!

 

Hogyan használjuk fel az esővizet?

Hogyan használjuk fel az esővizet?Esővízgyűjtő rendszerekkel jelentős mennyiségű vizet spórolhatunk meg, és ehhez különböző megoldásokat alkalmazhatunk. Az ideális, ha már akkor betervezzük a vízgyűjtő tartályokat, amikor elkezdjük a házat felépíteni a telekre, de természetesen utólag is kivitelezhető.

Az esővíz gyűjtésére nagyméretű polietilén tartályokat alkalmazunk, hogy hosszú távon biztosítsa a ház vízellátását. Ezeknek a tartályoknak a mérete változó lehet, attól függően, hogy mennyi a napi vízfogyasztás a háznál, hiszen az esővíz felhasználható WC öblítésre, mosásra, kertápolásra és takarítási célokra, például autómosásra.

A vizet gyűjthetjük a felszínen, vagyis ilyenkor felszíni tartályokban gyűlik össze a víz. Vagy gyűjthetjük sikkasztásos technikával, amikor a felszín alatt alagúton keresztül vezethetjük a vizet. Utóbbinak előnye, hogy egyáltalán nem látszik a felszínen semmi belőle. Az esővíz felhasználása előtt még szükségünk lesz egy szűrőre, amely biztosítja a tiszta és lágy vizet otthonunkba.

Amennyiben Ön is szeretne környezettudatosabb életet élni, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot esővízgyűjtést érintő kérdéseivel!